Éjszakai vérnyomás, Ingadozó vérnyomás? Ez lehet az oka!


kezek a szív holisztikus egészségügyi ellátás

Ismert tény, hogy a magas vérnyomás jelentősen megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A saját értékek ismeretének egyszerű és gyors módja az otthoni vérnyomásmérés, ám a szakemberek szerint ennek vannak hiányosságai.

A helyes vérnyomásmérés technikája 2. Rész

Ilyen például az, hogy nincsenek adatok az éjszakai és hajnali értékekről, pedig friss kutatások szerint az ekkor mért eredmény komoly jelzésértékkel bír a kardiovaszkuláris kockázatok, például az agyvérzés és a szívinfarktus megelőzésének szempontjából is.

A témáról dr. Kapocsi Éjszakai vérnyomás, a Trombózisközpont magasvérnyomás-specialistája beszélt. Ezért mérj vérnyomást éjszaka!

amit a hipertóniával nem szabad sportolni

Manapság már csaknem minden otthonban találni vérnyomásmérő készüléket, mely képet ad az aktuális vérnyomásról. Bár valóban nagy segítséget jelentenek az ilyen eszközök, az éjszakai értékek rejtve maradnak.

Mennyi lehet éjszaka a vérnyomásom?

Pedig kutatások szerint igen fontos lenne ezek éjszakai vérnyomás, ugyanis értékes információkkal szolgálhatnak mind a hipertóniára való gyógyszerek felírásakor, mind azok beszedésének időzítéséről. A 24 órás vérnyomás szabályozásában részt vevő anyagok csúcsideje leginkább az éjszakai alvás közepére, illetve az ébredés utáni pár órára esik.

Nem véletlenül történik a legtöbb stroke és szívinfarktus a reggeli órákban.

magas vérnyomás és angina pectoris különbség

Éppen ezért a hosszú hatású vérnyomáscsökkentők hatása nagyban függ attól, hogy mikor is veszik be azokat a betegek. A doktornő elmondta azt is, hogy nem lehet általános tanácsként javasolni, hogy este kell bevenni a vérnyomáscsökkentőt.

új a magas vérnyomásban

Az is fontos, hogy aki kétszer alkalmazza a szert, akkor nagyjából 12 óra különbséggel vegye be.