Szívegészségügyi hét, 5 szívegészségügyi tanács egy szívsebésztől és egészséges szívétől


Szívegészségügyi tippek egy felső kardiológustól Vágja át a szív egészségi zavarát. Kérjen tanácsokat egy kardiológustól az étrendről, az életmódról és egyebekről. Írta: Gina Shaw WebMD Feature Brunilda Nazario, MD felülvizsgálta Nagymamádnak, apádnak és unokatestvérednek szívbetegségei lehetnek, de még az állapot erősen öröklődő hajlamával is drámai módon csökkentheted a kockázatokat a szív egészséges életmódjával búvárkodás magas vérnyomás miatt és ez könnyebb, mint gondolnád.

Több mint amerikai halt meg szívrohamban és más szívbetegségben az elmúlt évben, de a legtöbb halál - ötből négy - megelőzhető volt.

Ola Hou i ka Hula: Kísérleti tanulmány a Hula és a hipertónia szabályozására

A világhírű szívszakértő néhány legfontosabb tippjével útjára léphet egy egészséges szív építésében, amely egy életen át kitart. Eszik, ami az egészséges szív számára a legjobb? A csokoládé káros a szívedre.

 • 7 kiegészítő a szív egészségére - és 3 elkerülendő dolog - Wellness | Február
 • 8 szívegészségügyi tény, amely megmentheti az életünket - IN
 • A szomszédságod befolyásolhatja a szívedet Egészség - Szívegészségügyi központ -
 • Mentse a szívét 5 lépésben Legfontosabb Betegségek : Mentse a szívét 5 lépésben A fejed egy éjszaka után Vegasban lüktet.

Nem, ez jó. A bor egészségtelen. Nem, egészséges.

szívegészségügyi hét

Csomagolja a tányérját fehérjével, és vágjon vissza kenyeret a fogyás érdekében. Ha összezavarodott, nem vagy egyedül. Valójában sokkal egyszerűbb, mint az emberek észreveszik" - mondja Mosca. A szakértők javasolják, hogy itt bámuljanak: Fogyasszon zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonákban és rostokban gazdag étrendet. Egyél halat legalább hetente kétszer.

 1. Lefordítod a leírást magyar Magyarország nyelvre a Google Fordító segítségével?
 2. University of Hawaii Rövid összefoglaló A fizikai aktivitás fontos életmód-módosítás a magas vérszinttel küzdő egyének számára nyomás.
 3. Adatvédelmi Irányelvek 20 legrosszabb szokás a szív egészségére Gondolod, hogy mindent megteszel annak érdekében, hogy a jegyed csúcsformában legyen?
 4. A kutatók szerint az optimális szívegészséggel rendelkezőknél volt a legalacsonyabb a demencia kialakulásának kockázata.
 5. Korreláció a száj egészsége és a szív között
 6. Kezdőlap Szívegészségügyi tanulmányok: Ez a 8 hetes étrend kulcsfontosságú az egészségesebb szív számára Egyes diéták nem csak a fogyásra koncentrálnak, hanem valami jót is tesznek a szív egészsége érdekében.

Korlátozza mennyi telített zsírt, transzzsírt és koleszterint fogyaszt. Csökkentse a részben hidrogénezett növényi olajokat tartalmazó ételeket, hogy csökkentse a transz-zsírtartalmat az étrendben.

szívegészségügyi hét

Korlátozza a sóbevitelt. És ne feledje, hogy a tápanyagokat maguktól az ételektől kell beszereznie, az antioxidánsok és más szív-egészségességek, mint például az áfonya, a bab és az articsóka, nem ugyanolyan ütést szívegészségügyi hét, ha nem élelmiszer-formában vannak. És kerülje a divatos diétákat - tanácsolja Mosca.

szívegészségügyi hét

Könnyű elcsüggedni a testmozgástól: Nehéz beilleszkedni egy elfoglalt életmódba. Az edzőteremben az emberek úgy néznek ki, mintha órákat töltenének ott. Egyetem óta nem futott egy mérföldet sem.

Szívegészségügyi hét nincs mentség - mint például a helyes étkezés, a szíved számára szükséges testmozgás könnyebb, mint amilyennek látszik.

Ha nincs túlsúlyos, a szív egészséges életmódjának fenntartásához mindössze 30 perc közepes testmozgás szükséges heti öt vagy több alkalommal. És nem kell egyszerre csinálnia - reggel 15 perc és este nagyon jó. Csak mennyit nehéz számszerűsíteni, de a kutatások azt mutatják, hogy ez fizikailag inaktív a koszorúér-betegség kialakulásának fő kockázati tényezője.

5 szívegészségügyi tanács egy szívsebésztől és egészséges szívétől

És a testmozgás az ajándék, amely folyamatosan ad. Ennek oka, hogy a rendszeres, mérsékelt testmozgás is segít: Ellenőrizze a vérnyomást A cukorbetegség megelőzése Fenntartja az egészséges koleszterinszintet Ha le kell fogynia, egy kicsit több erőfeszítést igényel. Ha például csökkentik a kalóriabevitelt, akkor a test lassítja az anyagcserét, hogy kompenzálja. Az egyik módja annak, hogy ne hagyja ki: Szervezze meg a családi időt a fizikai tevékenység köré.

Például Mosca, férje és fia talált egy pályacsapatot, amelyben valamennyien részt vehetnek, és gyakran lógnak a helyi úszóklubjukban. A helyi YMCA gyakran remek kiindulópont lehetõségek megtalálásához a család számára, hogy együtt szívvel egészségesen mozoghassanak.

Ismeri-e a szív egyéb egészségügyi kockázati tényezőit? A szív-egészséges életmód nemcsak a diétáról és a testmozgásról szól. Az egyetlen legveszélyesebb dolog, amit a szívével szívegészségügyi hét, az a dohányzás.

Az Idősek Egészséges Szívvel Csökkenthető A Demencia Kockázata | Egészségügyi modellek

Önmagában a cigarettázás növeli a szívegészségügyi hét kockázatát, de rontja a szívbetegséghez hozzájáruló egyéb tényezőket is: Növeli a vérnyomást Növeli a vér alvadási hajlamát Csökkenti a HDL - a jó koleszterin - szintjét Ha napi egy csomagot dohányzik, akkor több mint kétszer akkora a szívroham kockázata, mint annak, aki nem dohányzik. Kezdje ott, majd próbálja folytatni, amíg teljesen abbahagyja. Húsz perccel az utolsó cigaretta után a pulzus és a vérnyomás csökken.

Két hét-három hónap múlva javul a keringés és a tüdőfunkció. Szívegészségügyi hét egy évvel a leszokás után a szívkoszorúér-betegség túlzott kockázata csak a fele a dohányosokénak.

szívegészségügyi hét

A szívbetegségnek más kockázati tényezői is lehetnek, amelyek nem szerepelnek a radarján. A Mosca szorongást, dühöt, depressziót és társadalmi elszigeteltséget "csendes járványoknak" nevezi, amelyek nagyon elterjedtek, gyakran elmaradnak és potenciálisan veszélyesek a szívedre. Számos módszer kínál segítséget ezeknek a kockázati tényezőknek a kezelésében. A szívbetegségnek vannak olyan kockázati tényezői, amelyeket nem tud kontrollálni, és a család története is ezek közé tartozik.

A DASH és a vegetáriánus ételek szinte ugyanolyan hatékonyak

Ha egy közeli hozzátartozója, mint egy anya, apa, nővér vagy testvér, szívrohamot kapott, vagy szívbetegségben halt meg - főleg fiatalon - akkor a szívének egészsége is nagyobb kockázatot jelenthet.

Fele génjét anyától kapja, fele gént pedig apától - de valószínűleg az étkezési és testmozgási szokásait is tőlük kapja. Megállapíthatja például, hogy magas a koleszterinszintje, és ezt gyógyszeres kezeléssel kell kezelni. A másik oldalon nagyon megnyugodhat, ha megtudja, hogy apa szívrohama valószínűleg a dohányzáshoz és a túlsúlyhoz kapcsolódott, és Ön nem osztja ezeket a kockázati tényezőket. Akárhogy is, tehet valamit a kockázata ellen: a genetika nem sors. A szívegészségügyi hét, amit meg kell érteni az egészséges szívvel kapcsolatban, hogy számos olyan tényező, amely a betegség kockázatát veszélyezteti, az ellenőrzése alatt áll.

American Heart Association, Dallas.

 • Mentse El A Szívet: _lopofacsarda.hu 🚑 lopofacsarda.hu
 • A szívegészségügyi tanulmány azt mutatja, hogy ez a 8 hetes étrend az egészségesebb szív kulcsa
 • Szívegészségügyi tippek egy felső kardiológustól
 • Tények és tippek, melyekkel felvértezhetjük magunkat a szívbetegségek ellen.

Amerikai Rák Társaság, Atlanta. WebMD orvosi kézikönyv: "Szívbetegség: dohányzás és szívbetegség".